ECDL

Centrul ECDL @ SNSPA este Centru de Testare Acreditat ECDL.

Primul Centru ECDL acreditat în România

 

Întrebări frecvente

Care sunt certificările ce pot fi obținute în cadrul ECDL@SNSPA?

În cadrul centrului de testare acreditat ECDL@SNSPApot fi obținute toate certificările din portofoliul ECDL România. Mai precis, puteți obține atât certificate referitoare la cunoștințe de nivel start, intermediar, avansat, precum și certificările de tip endorsed. Pentru mai multe detalii, consultați schema de mai jos.

Este necesar să urmez cursuri pregătitoare pentru obținerea unui certificat ECDL?

Nu, nu este obligatoriu să urmați cursuri în vederea obținerii certificatelor ECDL. Cu toate acestea, dacă doriți, la ECDL@SNSPA se organizează cursuri de pregătire în vederea examinării ECDL. Pentru mai multe detalii vă rugăm să ne scrieți la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Care sunt tarifele pentru obținerea certificatelor?

În primul rând, pentru a putea susține un examen și pentru a putea obține o certificare ECDL aveți nevoie de o serie unică de înregistrare care este valabilă pe toată durata vieții. Prețul acesteia este de 162 lei, fiind stabilit de către ECDL România.

În vederea susținerii examinărilor aferente anumitor module, în funcție de statutul dumneavoastră (non-student, student, pensionar, șomer) tarifele sunt diferite. De asemenea, pentru studenții SNSPA tarifele sunt semnificativ reduse.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să ne scrieți la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Există beneficii pentru studenți?

Da. În primul rând, studenții beneficiază de o taxă de înscriere generală unică cu preț redus – 132 lei. Mai mult decât atât, studenții din cadrul SNSPA au tarife personalizate pentru examinări, cursuri și simulări.

În al doilea rând, pentru studenții SNSPA, Centrul ECDL@SNSPA a construit profiluri personalizate activității prezente și viitoare: Profil ECDL al tânărului cercetător,Profil ECDL Comunicare&PR, Profil ECDL specialist în Administrație Publică; Profil ECDL Management de Proiect (ECDL profil ONG); Profil ECDL specialist în Științe Politice.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să ne scrieți la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Când sunt programate sesiunile?

Sesiunile din cadrul ECDL@SNSPA sunt programate de comun acord cu participanții la cursuri sau la sesiunile de examinare.

Cum vă pot contacta pentru mai multe informații?

Ne puteți contacta prin e-mail la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer DrivingLicence) este cel mai răspândit standard de certificare a abilităților de utilizare a computerului, recunoscut la nivel internaţional.

Permisul ECDL este folosit şi recunoscut în 150 de țări de către companii de renume, în administraţie sau de instituţii de învăţământ de prestigiu. În afara Europei, programul este denumit International Computer DrivingLicence (ICDL).

Module ECDL disponibile(Descrieri module noul ECDL)

afis ecdl

Valabilitatea Permisului ECDL

Permisul ECDL obţinut în România este valabil în oricare dintre cele 150 de ţări din întreaga lume în care este recunoscut standardul ECDL/ICDL.

Permisul ECDL nu are limită de valabilitate în timp, competențele digitale fiind certificate pe viață, în conformitate cu programele analitice aferente fiecărui modul, aflate în vigoare la momentul susținerii examinării.

 

Cui se adresează certificările ECDL?

Certificările ECDL se adresează oricărei persoane care are nevoie și dorește să își certifice la standard recunoscut internațional abilitățile de utilizare a computerului.

Nu există limită de vârstă pentru înscrierea în programul de certificare ECDL.

Tinerii, elevii, studenții, funcționarii publici sau angajații în companii își pot dovedi abilitățile IT prin intermediul certificărilor ECDL.

Avantaje ECDL

  • · Un CV este 100% complet cu ECDL

    · Permisul ECDL deschide noi oportunităţi pentru a obţine un loc de muncă mai bun, îmbunătăţeste perspectivele de promovare în carieră și scade probabilitatea de a pierde o ofertă de serviciu.

    · ECDL deschide noi oportunităţi pentru a obţine o bursă în străinătate.

    · Studenții își pot echivala diverse cursuri de informatică sau birotică cu Permisul ECDL la anumite universități. În România, până în prezent au fost acreditate ca centre de testare ECDL universităţi precum: SNSPA București, ASE Bucureşti – CDIMM, Universitatea Politehnică Bucureşti, Universitatea „Gheorghe Asachi” Iaşi, Universitatea de Vest “Vasile Goldiș” Arad, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași, Universitatea București - Departamentul de Învățământ la Distanță – CREDIS.

    · Cadrele didactice din învățământul preuniversitar care dețin Permisul ECDL pot beneficia de credite profesionale transferabile.